Give us a ring (912) 272-9326

Röda lökar – En behandling av tidig höst: delikat, söt, köttig, skarp, den är lika bra och solo och kombineras med andra produkter.

Ljusa lökflätor tar in augusti-september till våra marknader för det mesta från Krim: den är där, i ett varmt, mjukt klimat, att de mest utsökta glödlamporna växer juicy och söt, något platt, magnifik mörk lila. Även om vi ursprungligen förvärvar en sådan fläta för att dekorera interiören, troligen, mycket snart måste vi gå till marknaden för nästa – för att motstå frestelsen att njuta av krispig, saftig massa, inte alla kan göra det. Ja, och är det nödvändigt att motstå denna frestelse, eftersom den röda Luke -säsongen är så kort – i slutet av oktober kommer det att förlora sin friskhet och soliga sötma.

Röda lökar, som andra sorter av denna växt, tillhör en stor familj av Lily. Det har odlats i hela Eurasien sedan forntiden – från Storbritannien till östra Sibirien och från Skandinavien till Iran. Innan eran med stora geografiska upptäckter, som banade vägen till östra kryddor och kryddor, förblev lök (tillsammans med hans närmaste släkting släkting) kanske den mest populära smaksättningen för olika rätter. Så i antika Rom ansågs den berömda röda bågen från staden Tropeo, belägen i Calabria, som en universell komponent som kan ge pikansen för både söta och salt rätter.

Idag använder vi rött lök främst i färsk form: att vara mycket mindre brinnande och skarp än vita eller gula sorter, det är otroligt bra i sallader eller som ett komplement till köttgrillen. Och den sällsynta skönheten i denna växt gör sina tunna rosa skivor med en vacker dekoration av nästan vilken maträtt som helst.

Give Sharpess

Genom att ersätta färsk lök med inlagd lök, kommer vi att lägga till mångfald levitra apoteket till de vanliga grönsakssalladerna, vilket ger dem en kryddig anteckning. För att marinera den röda löken måste den skäras i tunna ringar, häll kokande vatten och häll sedan marinad från vattnet, vinäger, salt, socker och svart, grön och rosa peppar med en marinad i flera timmar. I denna form kommer lök att behålla sin sötma och kommer också att få nya smaknyanser och lätt skärpa. Den inlagda röda bågen kommer att fungera som ett utsökt tillägg till ostarna – det är särskilt bra i kombination med ung getost och stora oliver.

Öppna smaken

Vi kommer att kunna känna all rikedom i smaken av rödlök, sätta ut den på låg värme tills den är helt mjuk med tillsats av olivolja, brunt socker och några droppar balsamvinäger. Denna speciella lökkonfer kommer perfekt att komplettera stuvat kött eller nötkött, och dessutom kan den användas för den så kallade provenspizza: lägg ut på ett tunt rullat jästtest tillsammans med förankringar, salvia och oliver och bakar i ugnen. Om du är ett fan av mexikansk mat, försök att linda lökkonfiken tillsammans med skivan av saltost i en tortilla och stek snabbt det resulterande kuvertet i en torr stekpanna – blandning, smak av ost, lök och tunn färsk degen skapar en oväntad och harmonisk komposition.

Diversifiera sensationerna

Inom några minuter, som låter glödlampan i kokande vatten, och efter att ha tagit bort kärnan från den kommer vi att få den perfekta grunden för fyllning. Fyllningen av ung fårost, pinjenötter, russin och färsk mynta är särskilt framgångsrik: Genom att placera glödlamporna fyllda med denna blandning i ugnen i 15-20 minuter kommer vi att få en original varm aptitretare.

Och i kombination med krossat nötkött, ris och kryddor kommer fyllda glödlampor att bli ett spektakulärt alternativ till traditionella paprika eller zucchini.

Vit kycklingsallad med sumac, fikon, mandlar och inlagda röda lökar

För 4 delar. Förberedelse och tillagningstid: 25 minuter.